Η φωνή των εφήβων

Η «φωνή των εφήβων» είναι μια ερευνητική προσπάθεια ανώνυμης καταγραφής των βιωμάτων των εφήβων όπως οι ίδιοι τα έγραψαν, με την οποία ελπίζουμε να συμβάλουμε στην βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των εφήβων, γονιών, εκπαιδευτικών και κοινωνίας σχετικά με το «θέμα των θεμάτων», τα προβλήματα της εκκολαπτόμενης επόμενης γενιάς.

Τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν ανοιχτά με το κοινό, το Σάββατο 12/1/2019 στις 18.50 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η Επιστημονική Επιτροπή της Διημερίδας σε συνεργασία με την Οργανωτική όρισε μια Επιτροπή Μελέτης στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι δυο  νομικοί του σωματείου έτσι ώστε να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα των εφήβων. Οι δύο νομικοί θα παρέμβουν και κατά την διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης εάν κρίνουν ότι αυτό είναι απαραίτητο.

Η Επιτροπή μελέτης των κειμένων αποτελείται από τους:

➢ Αγάθου Μαρία, Ψυχολόγος Παιδιών Εφήβων

➢ Γκαργκατζή Αναστασία, Φιλόλογος, Ιστορικός

➢ Μεταλληνού Όλγα, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

➢ Μόσχου Αρετή, Δικηγόρος

➢ Σπίγγος Κωνσταντίνος, Νευρολόγος, Συγγραφέας

➢ Τρίψα Βασιλεία, Δικηγόρος

➢ Τσιρίδου Λιάνα, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Είσαι έφηβος/έφηβη; Γράψε μας πως νιώθεις.

Διάβασε εδώ τους όρους.

Ειδική φόρμα γονικής συναίνεσης θα βρείτε εδώ.

Για την συμμετοχή των εφήβων στην διημερίδα αλλά και στα εργαστήρια οι γονείς των εφήβων ή οι έχοντες την γονική μέριμνα έχουν τις εξής επιλογές :

α) να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν την Ειδική Φόρμα Γονικής Συναίνεσης την οποία θα βρουν εδώ και να την προσκομίσουν οι ίδιοι στην γραμματεία της διημερίδας την ημέρα του εργαστηρίου.

β)  να συμπληρώσουν οι ίδιοι την Ειδική Φόρμα Γονικής Συναίνεσης που θα βρουν τυπωμένη στην γραμματεία την διημερίδας την ημέρα του εργαστηρίου.

γ) εφόσον δεν καθίσταται δυνατή η φυσική τους παρουσία στο Ιόνιο  Πανεπιστήμιο την ημέρα διεξαγωγής της διημερίδας – εργαστηρίου μπορούν να  κατεβάζουν, να συμπληρώσουν και να θεωρήσουν το γνήσιο της υπογραφής τους από την αρμόδια δημόσια υπηρεσία. Το εν λόγω έντυπο δύναται να  προσκομιστεί στην γραμματεία της διημερίδας από το ανήλικο τέκνο τους.

Μαρίνος ΜικάλεφΗ φωνή των εφήβων