Χαιρετισμός Προέδρου Σωματείου

Αγαπητέ γονέα,
σε θέλουμε δίπλα μας σε αυτή την πρώτη ημερίδα μας. Θέλουμε να έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις όλα τα στάδια της ανάπτυξης αρχικά τους εμβρύου σου και στην συνέχεια του παιδιού σου. Θέλουμε να έχεις την δυνατότητα να διακρίνεις τυχόν διαφορετικότητες έτσι ώστε να πάρεις το παιδί σου από το χέρι και να κάνεις πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία δίνοντας στον εαυτό σου και στο παιδί σου την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Σε θέλουμε «υποψιασμένο», «ενημερωμένο» και «δυνατό». Είμαστε δίπλα σου.

Αγαπητέ γιατρέ,
σε θέλουμε δίπλα μας σε αυτή την πρώτη ημερίδα μας. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου όλα μας τα στάδια όχι μόνο τα ιατρικά αλλά τα θεραπευτικά και τα εκπαιδευτικά. Θέλουμε μέσα από την συνεχή επιμόρφωση σου να μην χάνουμε κανένα αναπτυξιακό ορόσημο άρα και πολύτιμο χρόνο που είναι το Α και το Ω στην πρόληψη και στην πρώιμη παρέμβαση. Θέλουμε την βοήθεια σου για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να την προετοιμάσουμε για την διαφορετικότητα.

Αγαπητέ θεραπευτή,
σε θέλουμε δίπλα μας σε αυτή την πρώτη ημερίδα μας. Σου εμπιστευόμαστε ότι πιο πολύτιμο μας χάρισε η ζωή!! Το παιδί μας!!! Θέλουμε να έχεις την ευκαιρία μέσα από την συνεχή επιμόρφωση σου να διακρίνεις κάθε ιδιαιτερότητα του και να συνεργαστείς με όλο το πλαίσιο που μαζί πρέπει να φτιάξουμε γύρω από το παιδί μας. Θέλουμε όχι μόνο να θεραπεύσεις αλλά να μπορείς να μας κατευθύνεις σωστά και να ενημερώνεις τον γιατρό μας, θέλουμε να σταθείς δίπλα στο δάσκαλο και μαζί να εκπαιδεύσετε και να κοινωνικοποιήσετε τα παιδιά μας και το περιβάλλον γύρω από αυτά. Θέλουμε να τα βοηθήσετε να είναι ευτυχισμένα.

Αγαπητέ δάσκαλε,
σε θέλουμε δίπλα μας σε αυτή την πρώτη ημερίδα μας. Είσαι αυτός που θα ολοκληρώσει την διαδρομή του παιδιού μας. Είσαι αυτός που θα το βοηθήσει να κάνει όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Είσαι αυτός που θα αντιληφθεί όλα όσα ξέφυγαν από τους γονιούς και του γιατρούς. Είσαι αυτός που θα το πάει στο αύριο και θα το προστατευσει από το σήμερα χωρίς η πολιτεία να σε έχει εκπαιδεύσει καθόλου για την διαφορετικότητα και το τι πρέπει να κάνεις. Είναι τόσο δική μας οσο και δική σου ευθύνη και υποχρέωση να το αλλάξουμε αυτό. Πρέπει να ενημερωθείς και να εκπαιδευτείς για να μπορείς να αντιμετωπίσεις την πρόκληση της ανάπτυξης του ίδιου του παιδιού, του γονιού και του σχολικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του.
Εμείς θα σε βοηθήσουμε και εσύ πρέπει να συνεργαστείς.

Γονιέ, γιατρέ, θεραπευτή και δάσκαλε σε περιμένουμε γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε… για τα παιδιά μας!!!

Η Πρόεδρος του Σωματείου «για τα παιδιά μας»
και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γενοβέφα Χειμαριού

christosΧαιρετισμός Προέδρου Σωματείου