Χαιρετισμός Προέδρου Σωματείου

Η Πρόεδρος του Σωματείου «για τα παιδιά μας»
και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γενοβέφα Χειμαριού

Αγαπητοί έφηβοι,

αγαπητοί γονείς που τα παιδιά σας είναι στην προεφηβεία και στην εφηβεία,

αγαπητοί γιατροί και θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων που βλέπετε τα παιδιά μας από την γέννηση τους, την πρεοφηβεία τους έως και μετά την εφηβεία τους,

αγαπητοί εκπαιδευτικοί που έχετε στις τάξεις σας τα παιδιά μας από την προεφηβεία τους έως και την ενηλικίωση τους,

σας ενημερώνουμε και σας θέλουμε δίπλα μας και αυτήν τη φορά στη νέα μας διημερίδα με τίτλο “Το Πέρασμα στην Εφηβεία για τον γιατρό, τον θεραπευτή, τον εκπαιδευτικό, τον γονέα και τον έφηβο” που θα πραγματοποιηθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2019.

Το Κερκυραϊκό Σωματείο για τα Δικαιώματα του Παιδιού «για τα παιδιά μας» σε συνεργασία με μια λαμπρή ομάδα επιστημόνων προχώρησαν στην διοργάνωση μιας ακόμη διημερίδας κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην υγεία, στην καθημερινότητα αλλά και στο μέλλον της επόμενης γενιάς.

Στα τρία χρόνια από την σύστασή μας έως σήμερα έχουμε σταθεί πολλές φορές δυναμικά αλλά και με σεβασμό, με αγάπη και κατανόηση, δίπλα στους αγώνες των γιατρών, των θεραπευτών, των εκπαιδευτικών και των γονιών όταν αυτοί οι αγώνες αφορούσαν στα παιδιά μας και τα δικαιώματα τους. Έχουμε σταθεί δίπλα στο «διαφορετικό παιδί» και στα προβλήματα του αλλά και στο «νευροτυπικό παιδί» και τη διαδρομή του.

Αυτή τη φορά, όλοι μαζί, θέλουμε να σταθούμε για λίγο στον έφηβο και στο περιβάλλον του.

Μέσα από αυτό το μήνυμα ζητάμε από όλους αλλά κυρίως από εσένα αγαπητέ γονέα αλλά και εσένα  αγαπητέ εκπαιδευτικέ όχι μόνο να παρακολουθήσεις αυτήν την επιστημονική διημερίδα αλλά  να ενημερώσεις, να παροτρύνεις, να συνοδεύσεις ή να δώσεις τη σχετική συναίνεση στα παιδιά σου ή στους μαθητές σου να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ομιλίες που θα τους βοηθήσουν στην προσωπική τους υγεία και εξέλιξη.

Είμαστε σίγουροι πως και αυτή τη φορά η παρουσία σας στις αίθουσες της διημερίδας θα δείξει ότι το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας είναι προτεραιότητα.

christosΧαιρετισμός Προέδρου Σωματείου