Σταύρου Δανάη

Δανάη Σταύρου

Κοινωνιολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Med, Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Απόφοιτός του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει πολυετή εμπειρία σε τομείς δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης παιδιών, μέσα από συνεργασίες με ΜΚΟ και άλλους οργανισμούς. Κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), και πιστοποιημένη παιδαγωγός του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Ανήκει στο δυναμικό του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» από το 2013. Αρχικά ασχολήθηκε με εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά Π/θμιας Εκπαίδευσης. Σήμερα υλοποιεί και σχεδιάζει εκτός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εταιρικές εκπαιδεύσεις,  ενώ παράλληλα απασχολείται από το Τμήμα Διαχείρισης Ποιότητας του Ινστιτούτου όπου στοχεύει στη συνεχή βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών  και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ωφελουμένους.

Η κυρία Σταύρου Δανάη μαζί με τον κύριος Πετρούνια θα πραγματοποιήσουν δυο δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες

Δραστηριότητα 1: Κουίζ Οδικής Ασφάλειας

Μέσα από ένα ευχάριστο παιχνίδι γνώσεων σε θέματα γνώσης του Κ.Ο.Κ., δεξιοτήτων, ιστορικών στοιχείων και γνώσεων σχετικών με την Οδική Ασφάλεια σε άλλες χώρες της Ευρώπης, οι συμμετέχοντες φρεσκάρουν τις γνώσεις τους στην ασφαλή κυκλοφορία είτε ως πεζοί είτε ως επιβάτες και ποδηλάτες ενώ ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο χώρο της οδικής ασφάλειας. Το Κουίζ λαμβάνει χώρα με το συντονισμό ενός εκπαιδευτή του Ι.Ο.ΑΣ. Η δραστηριότητα διεξάγεται σε δύο ομάδες που ανταγωνίζονται με πόντους η μία την άλλη.

Η εν λόγω δραστηριότητα απαιτεί τη συμμετοχή max ~ 25 ατόμων.

Δραστηριότητα 2: Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης και Ζυγαριά Συσχέτισης Βάρους – Ταχύτητας

Αλλοιώνουν το οπτικό πεδίο του χρήστη, προσομοιάζοντας πως βλέπει όταν είναι υπό επήρεια αλκοόλ σε διαφορετικές τιμές. Ο χρήστης καλείται να ολοκληρώσει απλές διαδικασίες φορώντας τα, όπως το να περπατήσει με μικρά βήματα γύρω από κώνους. Με τη βοήθεια ειδικά τοποθετημένων κώνων και τη καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών του Ινστιτούτου, ο εκπαιδευόμενος έρχεται αντιμέτωπος με το ζήτημα Αλκοόλ και Οδήγηση. Η ζυγαριά η οποία υπολογίζει τη μάζα αδράνειας του χρήστη σε διαφορετικές τιμές ταχύτητας και μεταφράζει την τιμή της σε βάρος. Εξαιρετικά σημαντικό για όσους πιστεύουν πως οι πίσω επιβάτες δε χρειάζεται να φορούν ζώνες ασφαλείας και πως τα παιδιά μπορούν να μη χρησιμοποιούν ειδικά καθίσματα.

Μαρίνος ΜικάλεφΣταύρου Δανάη