Χαιρετισμός Προέδρου Επιστημονικής Επιτροπής

Αγαπητοί έφηβοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, θεραπευτές και γιατροί,

Μετά την  επιτυχή διοργάνωση της επιστημονικής επιμορφωτικής ημερίδας ειδικής αγωγής, το Σωματείο “για τα παιδιά μας”  σε συνεργασία με μια ομάδα επιστημόνων  προχωρούν σε μια νέα επιστημονική πρόκληση, με στόχο την πρακτική προσέγγιση σε θέματα υγείας των εφήβων και την ανάδειξη σύγχρονων προβλημάτων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη ψυχοκοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξή τους.

Στην προσπάθεια μας αυτή, διακεκριμένοι ομιλητές από όλο το φάσμα των εμπλεκόμενων ιατρικών  ειδικοτήτων, θεραπευτών και εκπαιδευτικών, θα προσπαθήσουν να διευρύνουν τις γνώσεις μας και θα συμβάλλουν στην διαπραγμάτευση νέων  τρόπων και μεθόδων προσέγγισης των θεμάτων που ανακύπτουν από την ενασχόληση με εφήβους. Παράλληλα, οι εργασίες της διημερίδας είναι ανοιχτές για το ευρύ κοινό. Θεωρώντας αυτονόητη τη δυνατότητα συμμετοχής των ίδιων των εφήβων στην διημερίδα κάποιες ομιλίες, δράσεις και work shop είναι προσαρμοσμένες ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν οι ίδιοι οι έφηβοι και να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε όλα αυτά που τους αφορούν και τους προβληματίζουν.

Ελπίζουμε και φέτος να τιμήσετε με τη παρουσία σας την Διημερίδα μας με τίτλο:

“Το Πέρασμα στην Εφηβεία: Για τον γιατρό, τον θεραπευτή, τον εκπαιδευτικό, τον γονέα και τον έφηβο”

Είμαστε σίγουροι ότι η παρουσία σας στις αίθουσες θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της επιστημονικής αυτής διοργάνωσης και θα αναδείξει τη δυναμική μιας τοπικής κοινωνίας που συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες και αναζητά λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών της.

Η Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής

Μαραγκού Χρυσούλα

Μαρίνος ΜικάλεφΧαιρετισμός Προέδρου Επιστημονικής Επιτροπής