Πετρούνιας Δημήτρης

Δημήτρης Πετρούνιας

Ψυχολόγος Βsc,Μsc – Εκπαιδευτικός, Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απόφοιτος του University of East London στο τμήμα Ψυχολογίας. Μετέπειτα ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές Κλινικής-Κοινοτικής Ψυχολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. H αγάπη του για τον αθλητισμό τον ώθησε να εξειδικευτεί στην Αθλητική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Hamilton αλλά και να επιμορφωθεί εξ αποστάσεως στο Barcelona soccer coaches clinic αποκτώντας γνώση, που μετέπειτα αποδείχθηκε πολύτιμη, αποκτώντας και πιστοποίηση προπονητή από την UEFA. Παράλληλα με τις σπουδές του επιμορφώνεται συνεχώς σε ψυχομετρικά και διαγνωστικά εργαλεία αξιοποιώντας έτσι και τις γνώσεις που απέκτησε από την πρώτη σχολή του. Αυτό το διάστημα ολοκλήρωσε επιτυχώς τις εξειδικεύσεις της Παιδοψυχολογίας-Παιδοψυχιατρικής και του Οικογενειακού Δικαίου για Κοινωνικούς επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τώρα πλέον επιμορφώνεται στο Life Coaching.

Τίτλος Εισήγησης: «Η προσέγγιση του  Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»  στην επιμόρφωση των νέων για την Οδική Ασφάλεια.»

Η ομιλία αφορά τη ριψοκίνδυνη συμπεριφορά των νέων και τα ζητήματα Οδικής Ασφάλειας, που προκύπτουν από αυτή, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις του Ινστιτούτου που ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τους εφήβους, τους γονείς και γενικότερα τους πολίτες, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας.

Ο κύριος Πετρούνιας μαζί με την κυρία Σταύρου  Δανάη θα πραγματοποιήσουν δυο δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες

Δραστηριότητα 1: Κουίζ Οδικής Ασφάλειας

Μέσα από ένα ευχάριστο παιχνίδι γνώσεων σε θέματα γνώσης του Κ.Ο.Κ., δεξιοτήτων, ιστορικών στοιχείων και γνώσεων σχετικών με την Οδική Ασφάλεια σε άλλες χώρες της Ευρώπης, οι συμμετέχοντες φρεσκάρουν τις γνώσεις τους στην ασφαλή κυκλοφορία είτε ως πεζοί είτε ως επιβάτες και ποδηλάτες ενώ ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο χώρο της οδικής ασφάλειας. Το Κουίζ λαμβάνει χώρα με το συντονισμό ενός εκπαιδευτή του Ι.Ο.ΑΣ. Η δραστηριότητα διεξάγεται σε δύο ομάδες που ανταγωνίζονται με πόντους η μία την άλλη.

Η εν λόγω δραστηριότητα απαιτεί τη συμμετοχή max ~ 25 ατόμων.

Δραστηριότητα 2: Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης και Ζυγαριά Συσχέτισης Βάρους – Ταχύτητας

Αλλοιώνουν το οπτικό πεδίο του χρήστη, προσομοιάζοντας πως βλέπει όταν είναι υπό επήρεια αλκοόλ σε διαφορετικές τιμές. Ο χρήστης καλείται να ολοκληρώσει απλές διαδικασίες φορώντας τα, όπως το να περπατήσει με μικρά βήματα γύρω από κώνους. Με τη βοήθεια ειδικά τοποθετημένων κώνων και τη καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών του Ινστιτούτου, ο εκπαιδευόμενος έρχεται αντιμέτωπος με το ζήτημα Αλκοόλ και Οδήγηση. Η ζυγαριά η οποία υπολογίζει τη μάζα αδράνειας του χρήστη σε διαφορετικές τιμές ταχύτητας και μεταφράζει την τιμή της σε βάρος. Εξαιρετικά σημαντικό για όσους πιστεύουν πως οι πίσω επιβάτες δε χρειάζεται να φορούν ζώνες ασφαλείας και πως τα παιδιά μπορούν να μη χρησιμοποιούν ειδικά καθίσματα.

Μαρίνος ΜικάλεφΠετρούνιας Δημήτρης