Μιχαλαρέας Ηλίας

Ηλίας Μιχαλαρέας

Ψυχολόγος , Επιστημονικά Υπεύθυνος Μονάδας Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ και Μ.Υ.Κ του Γ.Ν.Κ. Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Ψυχολόγων (Π.Ε.ΝΟ.ΨΥ)

Είναι ΔΡ. Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μontpellier (ΓΑΛΛΙΑ),  ΔΡ. Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Caen (ΓΑΛΛΙΑ). Επιστημονικός συνεργάτης του CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας Γαλλίας) την περίοδο 1986-1990 . Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ του Γ.Ν.Κ..  Επιστημονικά Υπεύθυνος Μονάδας υποστήριξης Κρίσεων (Μ.Υ.Κ.) του Γ.Ν.Κ. Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Ψυχολόγων (Π.Ε.ΝΟ.ΨΥ)

Τίτλος 1ης Εισήγησης: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ»

Ο άνθρωπος  είναι αποτέλεσμα των υλικών όρων, των συνθηκών μέσα και σε σχέση με τους /τις οποίους /ες  ζει και υπάρχει. Η εφηβεία, είναι μια καθοριστική περίοδος για τις  διαδικασίες ολοκλήρωσης της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου. Η σπουδαιότητα του εντοπισμού των σχέσεων του εφήβου με πλευρές ενός περιβάλλοντος που αναδιαρθρώνεται συνεχώς έχει πολύ μεγάλη σημασία για μια σειρά ζητημάτων.

Τίτλος 2ης Εισήγησης: « ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ »

Το αντικείμενο της εξάρτησης – είτε αυτό είναι ουσίες, είτε το διαδίκτυο, είτε οτιδήποτε άλλο – διαμεσολαβεί την σχέση του νέου παιδιού, τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους άλλους. Έτσι, μπορεί να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι μπορεί να καλύψει τα κενά μιας ευάλωτης και ανώριμης προσωπικότητας. Ποιο μπορεί να είναι το πλαίσιο πρόληψης ή και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων;

 

 

Μαρίνος ΜικάλεφΜιχαλαρέας Ηλίας