Μεταλληνού Όλγα 2018

Όλγα Μεταλληνού

Ψυχολόγος MSc, με βασικές σπουδές ψυχολογίας στην Ελλάδα και μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην ψυχολογία της υγείας, στη Σκωτία.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και κατέχει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση στην Ψυχολογία, EuroPsy. Από το 1998 έως το 2015 εργάστηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, Εταιρίας για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο, στην οποία, από το 2015 έως σήμερα, είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης. Από το 2017 έως σήμερα εργάζεται ως Κλινικός Επόπτης στην Επιστημονική και Εθελοντική ομάδα των επαγγελματιών (ψυχολόγων, συμβούλων, κοινωνικών λειτουργών) του ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. Από το 2001 έως σήμερα, διατηρεί  ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα και στην Κέρκυρα.

 

Τίτλος Εισήγησης: Αντιμετωπίζοντας το Θάνατο στην σχολική κοινότητα

Ο θάνατος ενός μαθητή, εκπαιδευτικού ή άλλου μέλους του προσωπικού της σχολικής κοινότητας επηρεάζει ολόκληρο το σχολείο. Στις περιπτώσεις αυτές ο ρόλος του σχολείου είναι να παρέχει στήριξη τόσο στους μαθητές, όσο και στο προσωπικό. Στην εισήγησή μου θα αναφερθώ τόσο στην διαχείριση της κρίσης στο επίπεδο του σχολείου όσο και στη στήριξη της τάξης μετά το θάνατο μαθητή από αρρώστια ή ατύχημα. Θα δωθούν οι κατάλληλες κατευθύνσεις που θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους γονείς των εφήβων που βιώνουν τέτοιου είδους θέματα κατά την διάρκεια της σχολικής τους ζωής.

 

 

Μαρίνος ΜικάλεφΜεταλληνού Όλγα 2018