Δαμάσκος Παναγιώτης

Παναγιώτης Δαμάσκος

Κοινωνιολόγος Υγείας 

Γραφείο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Ψυχοθεραπευτικών Παρεμβάσεων.

Κέντρο Συμβουλευτικής και Εξέτασης για τον hiv “SIMIOplus”

ΚΕΕΛΠΝΟ 

Ο Παναγιώτης Δαμάσκος  έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες  στο Πανεπιστήμιο της  Χαϊδελβέργης (Γερμανία) και έχει τον ακαδημαϊκό τίτλο Μagister Αrtium (Μ.Α.). Έχει κάνει σπουδές Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Γερμανία)  και  μεταπτυχιακές σπουδές Δημόσιας Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ελλάδα)  Από το 1995 εργάζεται στον χώρο του hiv/aids  ως Κοινωνιολόγος στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι Υπεύθυνος του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και σύμβουλος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ανώνυμου Ελέγχου για τον hiv SIMIOplus.  Θέματα ειδίκευσης σχετικά με τον  hiv/aids: κοινωνικές διαστάσεις-στιγματισμός, αγωγή υγείας, αντιμετώπιση κρίσεων, αγωγή κοινότητας, ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, διαπολιτισμικότητα, εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας. Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Τίτλος Εισήγησης: «Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα»

Τις τελευταίες δεκαετίες ο hiv και οι ιατρικές, ψυχικές και κοινωνικές του διαστάσεις, μονοπώλησε την συζήτηση σχετικά με τα νοσήματα που μεταδίδονται με το σεξ. Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, παρατηρούμε μια αναβίωση των σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων ιδίως σε ότι αφορά τον hpv (κονδυλώματα) αλλά και την σύφιλη. Η ομιλία επικεντρώνεται στο τι άλλαξε σχετικά με τον hiv και πως  αυτός αντιμετωπίζεται σήμερα. Παράλληλα θα γίνει αναφορά και στα άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, στους τρόπους μετάδοσης και στα συμπτώματα – εκδηλώσεις που θα μας κινητοποιήσουν ώστε να αναζητήσουμε ιατρική φροντίδα και θεραπεία.

Τίτλος Εργαστηρίου  (Workshop): “Εφηβεία και προφύλαξη στο σεξ”

Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε εφήβους. Θα επικεντρωθεί στο πως λειτουργούν οι έφηβοι σε σχέση με το σεξ και την προφύλαξη, και μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες θα γίνει μια συζήτηση γύρω από το προφυλακτικό, την διαπραγμάτευση του και την σωστή του χρήση.

Μέγιστος αριθμός 40 άτομα

 

Μαρίνος ΜικάλεφΔαμάσκος Παναγιώτης