Διημερίδα 2019

“Το πέρασμα στην εφηβεία για τον γονέα, τον γιατρό, τον θεραπευτή, τον εκπαιδευτικό και τον έφηβο”

Το Σωματείο “για τα παιδιά μας” μετά την πρώτη απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση επιστημονικής  επιμορφωτικής ημερίδας ειδικής αγωγής με τίτλο “Η Πρόκληση της Ανάπτυξης για τον γονέα, τον γιατρό, τον θεραπευτή και τον εκπαιδευτικό” το 2017 με την συμμετοχή 12 διακεκριμένων εισηγητών και με πάνω από 300 ενεργούς συμμετέχοντες ιατρούς, γονείς , εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, προχωρά στην διοργάνωση 2ης επιστημονικής Επιμορφωτικής Διημερίδας.Τίτλος της διημερίδας αυτής « Το Πέρασμα στην Εφηβεία για τον γονέα, τον γιατρό, τον θεραπευτή, τον εκπαιδευτικό και τον έφηβο».

Στόχος  της Διημερίδας  η οποία θα διεξαχθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Ιστορίας & Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας (Ιωάννου Θεοτόκη 72) την 12η και 13η Ιανουαρίου 2019 στην Κέρκυρα είναι,  η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών, η επιμόρφωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών που εμπλέκονται με εφήβους (υγείας – παιδείας) ενώ παράλληλα θα δοθεί βήμα στους εφήβους να συμμετάσχουν με κείμενα τους έτσι ώστε να ακουστούν οι δυσκολίες τα όνειρα τους για μια καλύτερη κοινωνία.

Η Διημερίδα θα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και εργαστήρια (workshops) από διακεκριμένους ομιλητές.

Η παρακολούθηση της Διημερίδας, τόσο των ομιλιών όσο και των εργαστηρίων, είναι δωρεάν. Το Σωματείο “για τα παιδιά μας” που τη διοργανώνει, στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του, στις δωρεές των φίλων και στους χορηγούς.

Η Διημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να εγγραφούν την ίδια ημέρα, μεταξύ 9:00 και 9:30 στο ισόγειο του κτηρίου ΤΙΣΤ –ΤΑΒΜ (Ιωάννου Θεοτόκη 72).

Τα εργαστήρια απευθύνονται αποκλειστικά σε εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας σε εκπαιδευτικούς και σε εφήβους . Η προεγγραφή είναι υποχρεωτική με περιορισμένο αριθμό  συμμετεχόντων ανά εργαστήριο που θα βρείτε στην  ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα του Σωματείου www.yiatapediamas.gr

Τόσο η παρακολούθηση της διημερίδας όσο και το εργαστήριο εφήβων απαιτούν γονική συναίνεση στην ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ αλλά και στην είσοδο της διημερίδας ή θα την έχουν οι συντονιστές διαφόρων ομάδων που θα θελήσουν να συμμετάσχουν (πχ σχολές χορού, αθλητικές ομάδες, φροντιστήρια κλπ)

Στην Διημερίδα θα υπάρχουν ευχάριστες επιμορφωτικές δράσεις για τους εφήβους .

Πρόγραμμα Σαββάτου

Πρόγραμμα Κυριακής

Μαρίνος ΜικάλεφΔιημερίδα 2019